fbpx

Hjemmelaget håndbrygg kaffe

I dagens innlegg ønsker vi at du skal lære mer om håndbrygg kaffebryggemetoden. Hvis du ikke har V60 håndbrygg ennå, oppfordrer vi deg til å kjøpe den i vår butikk.

Vi vil også inkludere en oppskrift på hjemmelaget kaffe laget med denne bryggeren.

Spørsmålet er hva er håndbrygg egentlig?

I utgangspunktet er det en hvilken som helst enhet som bruker filtre og helle vann gjennom malte bønner for å brygge kaffe. Så det kan være V60 fra Hario, Chemex, Melita, Kalita og No-Name fra supermarkedet. På engelsk betyr ordet drypp ingenting mer enn drypping. Selv om den er riktig brygget, skal dryppkaffe ikke dryppe, men flyte i en fri, rolig, tynn stråle. Imidlertid, mer om dette om et øyeblikk, fordi det er enda en, veldig viktig sak som må avgjøres.

Den mest populære drypperen er den anerkjente Hario V60.

Hvorfor V60? V – filterform, konisk. Mens 60 er hellingsvinkelen til drypperveggene. Lett!

I dag skal vi fokusere på drypp, det vil si V60. Etter min mening en av de mest grunnleggende og beste måtene å lage god filterkaffe på.

Når du begynner å lete etter ditt drypp, vil du innse at utvalget er enormt. Keramikk, glass, metall eller plast. Dette er det du kommer over med en gang når du ser etter en V60, spesielt fra Hario.

Oppskrift som er mest populær:

1. Plasser drypperen på serveren/koppen og sett filteret inn i den. Det er verdt å skylle det med varmt vann, som vil kvitte seg med papirsmaken og samtidig varme karet. Ikke glem å tømme vannet fra serveren 🙂
2. Hell kaffen i filteret, den gyldne regelen som vi alltid følger er 6 g kaffe per 100 ml vann, men ikke vær redd for å eksperimentere, jo større dose du heller, jo lengre tid vil ekstraksjonstiden ta. .
3. Første helling – pre-infusjon. Dette er en prosess som har til hensikt å frigjøre karbondioksid fra kaffen, som er et resultat av brenningen av bønnene. Pre-infusjon får også de malte kornene til å «svulme», ​​noe som da letter skylling av løselige stoffer fra dem. Under pre-infusjon skal alt malt korn bløtlegges. Hvis du for eksempel brygger et drypp med 300 ml vann, bør den første hellingen være på omtrent 60 ml.
4. Bland. Som jeg nevnte innledningsvis er det forskjellige metoder for å brygge drypp. Noen baristaer, selv før den første hellingen, sprer bønnene langs veggene til drypperen, og skaper en kanal som letter vannstrømmen. Personlig liker jeg å røre alle kornene etter pre-infusjon, noe som sørger for at hver partikkel har blitt jevnt bløtlagt.
5.Tilsett vann etter 30 sekunder fra første helling. Vi gjør det med jevne, sirkulære bevegelser, med fokus på den sentrale delen av drypperen.
6. Du kan velge antall skjenkinger og tidsintervallet du skal utføre dem i, avhengig av hvor lenge du ønsker å opprettholde ekstraksjonen. Teoretisk sett, jo flere skjenker du lager, jo mer kaffe vil du brygge. For å lette valget av disse parameterne er tommelfingerregelen at hele infusjonen skal filtreres innen 2,5-4 minutter.
7. Bland den resulterende infusjonen og drikk med smak!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *